Ferring Pharmaceuticals

Ferring International Center blev etableret i 1999 for sidenhen at blive relokaliseret, da alle Ferrings produktudviklingsaktiviteter fra enhederne i Malmø, København og Kiel blev sammenlagt i Ferrings bygning (International PharmaScience Center) på Kay Fiskers Plads 11 i Ørestad City, København i 2002. Domicilet huser kernefunktioner som produktudvikling, arbejde med registrering af lægemidler samt international markedsføring. IPC ligger i Medicon Valley, som er et område, der strækker sig fra det nordøstlige Danmark til det sydlige Sverige, og huser mere end 300 farmaceutiske og bioteknologiske virksomheder.

Ferrings nye domicil Ørestad City, ved siden af Field’s og Ørestad Station, blev åbnet for de ansatte i den 1. januar 2002 og officielt åbnet torsdag den 21. marts 2002. Den vestlige del af grunden består af et højhus primært bygget af stål og glas på 81 meter og 20 etager, der gør det til den højeste bygning i Danmark med stål som den bærende konstruktion, den fjerdestørste bygning i København og et af de højeste i Skandinavien. Højhuset indeholder åbne kontorer til 300-350 ansatte i alt og fælles områder. Bygningens hovedindgang vender mod pladsen foran metro-stadionen.

En glas-væg, der adskiller mellem pladsen og forhalen, giver illusionen af at pladsen fortsætter ind i bygningens receptionsområde and elevator foyer. Højhastigheds-elevatorer og en trappe giver både adgang til parkeringspladser under jorden og servicerer kontor-højhuset, motionscenter til medarbejdere, medarbejder og gæste cafeterier på 19. etage, mindre møderum og en større terrasse på taget.

Den østlige del af bygningen består af en lav del på tre etager indeholdende laboratorier til godt 80 ansatte. Alle tre etager kontrueret omkring en central korridor, som leder fra elevator foyeren i højhuset til østfacaden. To fløje tilføjet bygningens grundlinie huser mindre laboratorier. Midt imellem eksisterer der haveanlæg med forskellige beplantning, hvortil lyset trænger igennem.

Da fagbladet Byggeri i 2002 for 6. år i træk udskrev konkurrencen “Udvalgte byggerier” blev Ferring kåret som vinder i kategorien “erhverv” som Årets Bygning 2002 for sit unikke og visionære bidrag til den københavnske skyline.

Billeder fra projektet