Element­facader

Løsninger og produkter inden for elementfacader, også kaldet Unitized facader, spænder vidt.

Elementfacader har grundlæggende en høj færdiggørelsesgrad fra produktionen. Derfor er montagetiden og arbejdet på byggepladsen minimeret.

Reelt kan man sige, at man færdigproducerer sit element (eller unit) mest muligt på en anden lokation end byggepladsen.

Et valg af elementfacader understøtter derfor en effektiv byggeproces., hvor montagetiden af den færdige facade optimeres kraftigt. Elementfacader er ligeledes en fordel på projekter udfordret rent logistisk eller pladsmæssigt såvel som højere byggerier.

Hos Eiler Thomsen Alufacader har vi pt valgt at være leveringsdygtige i elementfacader fra 2 forskellige systemhuse, men vi holder skarpt øje med alternativerne derude, således at vi altid er i stand til at levere de førende produkter på markedet. 

Åbenlyse fordele ved elementfacader

Hurtig lukning af bygning

Når facadeelementerne kommer færdigbygget fra produktionen, giver det en markant hurtigere færdiggørelse af selve bygningen, da arbejdet med glasmontage, udvendig staffage osv. er udført allerede inden, man ser produktet på pladsen. Som hovedregel kan projektet derfor helt undgå udvendige lifte/ platforme på byggeriet, hvis designet på bygningen tager hensyn til en høj færdiggørelsesgrad.

Optimer montagetiden på pladsen

Jo mere færdig et element kommer til byggepladsen, jo mindre tid skal man bruge på montagen på pladsen, da størstedelen af arbejdet er flyttet væk fra pladsen. En hurtig facademontage er derfor lig mere tid og plads til andre aktører på pladsen.

Mindre behov for opbevaringsplads på selve byggepladsen

Ved at vælge færdige elementer, kan man undgå at afsætte plads til opbevaring af glas og udvendig staffage på selve byggepladsen. Det er en fordel for særligt små og snævre pladser i byerne.

 

Skal jeg vælge elementfacader?

Vi brænder for at understøtte et godt facadedesign. Derfor er vi altid klar til at forsøge at guide dig og vores kunder til det rette valg af løsninger/ facadesystem.

Ud fra nogle grundlæggende parametre i dit projekt, kan vi forsøge at guide til valg af det rigtige facadesystem til netop dit projekt. Jo flere af fordelene ved elementfacader vi kan tjekke af på, jo større sandsynlighed er der for, at det vil være optimalt at vælge netop elementfacader til dit projekt.

Et vigtigt alternativ til elementfacader er vores pladsbyggede facader, i daglig tale også kaldet stickfacader. Det stiller andre krav til plads og logisitk på byggepladsen, men åbner for andre spændende løsningsdesigns og kan ofte være et prisbilligt alternativ til en elementfacade.

Schüco AF UDC 80

Schücos nyeste system til elementfacader kombinerer det bedste fra 2 verdener. Færdiggørelsesgraden fra elementfacaden med fleksibiliteten fra stickfacaderne.

Mange elementfacadesystemer er egentlig en form for et vinduessystem, der er modificeret til brug som facadesystem, da vinduer jo ofte er kendetegnet ved at være fuldt færdige fra produktionen.

Schüco har valgt at se på problematikken fra en anden vinkel og i stedet fundet en måde at kombinere det bedste fra stickfacadesystemer med tanken om færdigbyggede elementer.

Uden at det skal blive alt for teknisk, giver muligheden for at undgå “rulning” af isolatorer en større fleksibilitet, da Isomaten til rulningen hurtigt kan blive en flaskehals for produktionen. Tankerne omkring en presplade, der fastholdes med skruer i stedet for fastholdelse af glasset med en decideret glasliste og et rullegummi, giver et slankt, enkelt og strømlinet design på den udvendige del af facaden.

Ovenstående forudsætninger gør Schüco AF UDC 80 til et af de bedste systemer indenfor elementfacader på det nuværende marked.

Læs mere om systemet på producentens hjemmeside

Wicona WICTEC EL EVO

WICTEC EL EVO er et mere traditionelt alternativ til elementfacader, og så alligevel slet ikke.

Traditionelt på den måde at systemet ligger sig op ad tankerne omkring et vinduessystem med glaslister og rullegummi til fastholdelse af glasset.

Utraditionelt på den måde at Wicona garanterer at systemet fremstilles i Cirkal 75, hvoraf man er garanteret min. 75% post consumer scrap i facadesystemet. Det vil med andre ord sige, at 75% af den aluminium, man får i sin facade, har været i cirkulation mindst én gang, hvilket gør systemet til et meget bæredygtigt alternativ.

Wicona har desuden udviklet deres system med et specielt gummi til tætning mellem elementerne. Hvor flere andre systemer ligger sig op ad en tanke om at samlingerne mellem elementerne holdes tætte af et gummi, der fastholdes i den ene del af elementsamlingen og vandrer i den anden del af elementsamlingen, så lader Wicona denne vandring blive optaget i selve gummiet, da gummiet bevæger sig som en harmonika og derved giver en god fornemmelse af at tætheden sikres optimalt.

WICTEC EL EVO er det mest bæredygtige alternativ til elementfacader på det nuværende marked.

Læs mere om systemet på producentens hjemmeside

 

Referencer

Find inspiration til dit projekt i vores referencekatalog.