SDU Kolding

Eiler Thomsen Alu­fac­ader A/S har sørget for luk­ningen af SDU Kolding med dels en total glasalu-løsning, der dæk­ker 6.800 kvm og dels de per­forerede skærme på omkring 5.900 kvm, der er bygningens sol­af­skærmning, udkraget 60-70 cm. fra glasalu-facaden. 1.000 af dem er bevægelige og kan åbnes, og det sker helt automatisk via et CTS-system, der styrer al automatik i hele huset – også skærmene, der aktiveres, afhængig af solens vandring og vejrlig.

50 af skærmene er farvede, og det er der en mening med, idet skærmene på sindrig vis fungerer som et ur, hvor bestemte farver repræsenterer timer og minutter.

The International Architecture Award 2015
I juli 2015 modtog Kolding Campus den anerkendte internationale arkitekturpris “The International Architecture Award”, som uddeles af The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design. Prisen bliver tildelt de bedste og mest signifikante nybyggerier i verden.

Alu Award 2015
Den 2. marts 2015 gik hovedprisen til Alu Award 2015 til SDU Kolding Campus. Prisen uddeles af Alufacadesektionen i Dansk Byggeri og Aluminium Danmark i Dansk Industri og gives til et byggeri, der på innovativ vis udnytter aluminium til at opnå et spændende arkitektonisk udtryk samtidig med at anvendelsen af aluminium fremmer indeklimaet.

Eiler Thomsen Alufacader A/S har fremstillet aluminiumsløsningen.

Mies van der Rohe Award
SDU Kolding Campus var blandt de nominerede til den internationalt prestigefulde arkitekturpris, Mies van der Rohe Award. Prisen er en europæisk pris for moderne arkitektur, der bliver uddelt hvert andet år.

Bygherre: Bygningsstyrelsen
Arkitekt: Henning Larsen Architects A/S
Hovedentreprenør: EMR Murer & Entreprenør A/S, Eiler Thomsen Alufacader A/S

Ingeniør: Orbicon A/S
Areal: 13600 kvm.
Byggesum: 310 mio. kr.
Byggeperiode: april 2012 – juli 2014

Billeder fra projektet